Matkalla Baltiassa 16.-23.7.2017

1.-2. pvä
Oli sunnuntainen aamupäivä kun kokoonnuimme Kiitokaaren ABC:lle valmiina tulevaan koitokseemme. !0 pyörän voimalla lähdimme kohti Helsinkiä. Pysähdyimme matkalla Parkanossa ja Pirkanhovilla kahvin/tankkauksen merkeissä sekä keräten loputkin seuralaisemme matkaan.
Katajanokalla laivaa odotteli siis 14 pyörää joissa 18 päinen ”miehitys”. VikingLinella vietettiin ensimmäinen yö ja aamuaikaisella rantauduimme Tallinnaan ja kävimme aamiaisella läheisessä Hotelli Euroopassa.
Syötyämme pääsimme vihdoin pitkään odottamallemme matkalle kohti Baltian teitä.
Ensimmäiseksi etapiksi otimme Haapsalun, jossa kahvittelimme herkullisia kakkuja ja piirakoita syöden. Katsoimme vanhan kaupungin linnanrauniot ja kävelimme rannalle maisemia ihailemaan. Pieni sadekkaan ei meitä haitannut ja se loppuikin matkalla Pärnuun, jossa menimme motoristiravintola Alexandriaan syömään.
Kovin kauaa ei siellä maltettu oleskella kun tien päälle oltiin lähdetty. Päivän kohteena oli hotelli Baltpark Riikassa.

3.pvä
Heti aamupalan jälkeen olimme taas valmiit jatkamaan eteenpäin.
Jurmalan rannat kutsuivat, vaikka aurinko ei meitä suosinutkaan. Mahdottoman pitkä rantaviiva jatkui silmänkantamattomiin, ei ihme sillä hiekkarantaa riittää jopa 26 kmn verran. Sitä riittävästi ihailtuamme ja sopivasti pyörille palattuamme alkoikin vettä taas ripsottamaan. Sade yltyi niin että kadut lainehtivat ja ajamiseen täytyi todellakin keskittyä täysillä.
Seuraavaksi pysähdyimme jo hetken päässä olevan Enguren kylän rantaan Villa Anna nimiseen ravintolaan, jossa lounastimme.
Kolkan niemenkärkeä kohti johtava rantaviivaa myötäilevä tie oli aika huonokuntoinen, mutta sisulla rytyytimme eteenpäin. Myös sieltä alas lähtevä oli samanlaisessa kunnossa pitkän matkaa.
Illaksi oli tarkoitus saapua Liepajassa sijaitsevaan hotelli Livaan. Sitä ennen kävimme kuitenkin vielä matkalle osuneeseen Jurkainen HD-kahvilassa.

4.pvä
Ja niin jätimme taas aamusta tämänkin majoituksen. Tie kutsui, sillä ajelemaanhan ollaan lähdetty.
Klaipedan jokivarrella oli kaunis purjelaiva-ravintola. Emme kuitenkaan käyneet siinä, vaan Vanhan Kaupungin torin kupeessa lounaalla.
Kaunakseen olikin sitten reilusti 200km ja tienä motari. Matka eteni vauhdilla vaikkei se paras tapa maisemia olekkaan katsella. Rekkaliikenne oli aikalailla vilkkaampaa kuin kotimaassamme.

5.pvä
Ensimmäinen ajovapaa lepopäivä. Hotelli Kaunas City
Aika kului shoppaillen kävelykadun liikkeissä, Vanhassa Kaupungissa syöden ja taas shoppaillen. Bongasimme netin kautta myös MP-varusteliikkeen, josta jotkin meistä tekivät myös hyviä löytöjä.

6.pvä
Pitkä päivä edessä, matka Tarttoon reilusti 500 km. Liikkeelle lähdimme klo 9.
Matkalle sattui lukemattomia, ehkä lähes 10, tietyömaita, joissa jouduimme odottelemaan eteenpäin pääsyä. Jouduimme myös toteamaan että muissakin maissa huoltoasemat huoltaa nykyään enemmän ihmisiä kuin ajoneuvoja, onneksi kuitenkin tarvitsemamme ”ensiapu” löytyi omaan seurueeseemme kuuluvan oivalluksella.
Lounaan nautimme kauniiden vanhojen rakennusten keskellä.
Tarton Vanha Kaupunki ja hotelli Draakon raatihuoneen torilla, siellä seuraavat 2 yötä. Perille saavuimme puol 9 illalla, eli lähes kellonympärys vierähti tien päällä.

7.pvä
Toinen ajovapaa
Tämä hotelli tuntuu olevan motoristien suosiossa, sillä pyöräliikennettä sisäpihalla tosiaan oli.
Päivä meni nopeasti ympäristöön tutustuessa ja kuvia napsiessa. Myös shoppailuista ja hoidoista (hieronta, jalkahoidot) oli jotkut käyneet nautiskelemassa.
Viimeisen illan kunniaksi olimme kaikki yhdessä Ruutikellarissa syömässä.

8.pvä
Kotiinlähdön aika
Hiukan ristiriitaiset tuntemukset, Tätä olisi voinut jatkaa vielä vaikka toisenkin viikon..
Aikainen aamiainen ja startti klo 8. Matka Tallinnaan ja EckeröLinelle. Pyörät sidottuamme siirryimme lounaan pariin, hiukan ehti jaloitellakin vaikka ylitys kesti vain n 2,5 h
Helsingistä muutamat lähtivät omille teilleen mutta suurin osa kahvitteli vielä Pirkanhovilla yhdessä. Kaikilla tuntui olevan kuitenkin jo kiire kotiin näitä tuttuja teitä myöden, joten tauot jäivät lyhyiksi.
Noin puolen vuorokauden kuluttua aamulähdöstä taisivat kaikki oman osoitteensa löytää.

Oli meillä huikea viikko. Paljon tuli nähtyä ja koettua.
Kilometrejä tuli n 2700 ja isommilta haavereilta säästyttiin

Kiitos ihan jokaiselle matkassa mukana olleelle.
Ja erityiskiitos sulle LOTTA kun teit näin upea reittivalinnan ja ison työn majoitusten järjestelyissä ym asioissa.