Ke n.klo 9
Jännitys oli kova, kun starttasimme +5°c vesisateessa kohti Heinävedellä sijaitsevaa Valamon Luostaria. 10 pyörää +auto yht 15 hlöä.
Matka sujui joutuisasti ja pysähdyimme tankkaamaan kahvin ja syömisen merkeissä ensin Kyyjärvellä ja sitten Siilinjärvellä.
Loppumatkasta sade hellitti ja saavuimme aurinkoiseen Valamon Luostariin n.klo 17. Kun huoneet oli katsottu, pääsimme nauttimaan iltateehetkestä venäläseen tyyliin. Illalla ohjelmassa oli vielä vain meitä varten järjestetty risteily Juojärvellä Sergei-aluksella. Aurinko paistoi lämpöisesti koko illan.

To klo 9 olimme valmiita jatkamaan matkaamme. Hetken kuivassa kelissä ajettuamme saimme taas sateen loppupäiväksi.
Tohmajärveltä seurueeseemme liittyi vielä yksi motoristi. Lähes 2h kestävien tarkkojen paperien ja laukkujen tutkimisen jälkeen pääsimme tullista läpi. Kahville pysähdyimme Ruskealan kivilouhoksille. Loppumatkan n 100km keskinopeus oli n 30-40 km tunnissa. Vesisateessa väistelimme miljoonia kuoppia ja monttuja, välillä niihin osuenkin. Uskomattoman huonoa tien hoitoa.
Vasta hotellille päästyämme nklo 19 ja laukut aulaan laskiessa tajusin, kuinka rankka ajopäivä meillä oli takana. Koko kroppa tärisi voimattomuuttaan niin että jalat meinasivat pettää.

Pe oli ajovapaa päivä.
Pääsimme aamupäivällä tutustumaan hyväntekeväisyys-kohteemme tiloihin ja näimme joitakin erityishoitoa tarvitsevia lapsia.
Iltapäivällä lähdimme käymään bussilla n 60km.n päässä olevaan Luostariin
Paikallisesta vieraanvaraisuudesta ja lämpimästä vastaanotosta saimme nauttia illalla, kun oppaamme Tanja avasi kotinsa ovet seurueellemme. Herkullisten piirakoiden, kahvin ja muiden tarjoilujen lomassa hän kertoi elämästään. Mukanamme ollut kitara säesti lauleluja. Hieno ja tunnelmallinen ilta.

La n klo 11 jätimme Aunuksen ja suuntasimme kohti Sortavalaa. Vihdoin saimme ajaa kuivassa kelissä. Tuuli oli sitten tällä kertaa riesanamme. Se riepotteli ja ravisteli voimalla, mutta vauhtimme oli kuitenkin hyvä ottaen huomioon tien huonon kunnon.
Loppuiltaa vietimme hyvin syöden ja toistemme seurasta nauttien.

Su aamulla kävelimme satamaan, josta kantosiipialus vei meidät Laatokalla sijaisevaan Valamon saareen.
Puoli 2.n aikaan olimme pakannee pyörät ja paluumatka Sortavalasta kohti kotia alkoi. Tulliselvitykset hoitui nopeasti ja pääsimme vihdoin kotimaan teitä kuluttamaan. Osa porukasta lähti omia teitään, joten jatkoimme pienellä mutta tiiviillä ryhmällä kotiinpäin.
Väsyneenä mutta onnellisena suljin kotioven puol 1 yöllä reilun 600km.n ajon jälkeen.

Todella mahtava, hauska ja joka tilanteessa apua tarjoava porukka oli matkassa mukana. ❤
Kiitos Roger hienosta reissusta ja siitä, että Larsin kanssa houkuttelitte mut mukaan.

Tämä kertomus oli yhden kesän ajaneelta ”neitsytmatkalaiselta” jolle mittariin kertyi tältä matkalta 1766 km.